Alledaags

Makkelijk

Waarom is iedereen altijd alles kwijt? Waarom is iedereen zo makkelijk? Waarom ben ik niet zo? Ik wordt er horendol van. Nee, onze heer des huizes heeft geen idee waar zijn andere handschoen is. ‘Die ligt vast wel ergens’. Ja, vast wel. Maar niet in of om ons huis. En het is ijskoud buiten en morgen moet je weer naar school. Tuurlijk kan ik het zo laten, maar dat gaat me aan mijn hart. Je laat je kind toch niet bevriezen op de fiets?!

Datzelfde heertje is in de haast met zijn jas aan een deurklink blijven haken. Het resultaat; een winkelhaak van 20 cm in zijn warme winterjas. Hoewel we allebei handig zijn is die megascheur niet te repareren. En om het zo te laten is ook geen optie want;

  1. als het verder scheurt heeft hij over een tijdje alleen nog maar een soort bodywarmer aan en  de rest zal langzaam afscheuren.
  2. Je wil je kind niet voor gek laten lopen.

Hem zelf naar de reparateur sturen kan maar de kans is aanwezig dat hij verdwaalt. En het risico is te groot dat hij in zijn T-shirt thuiskomt omdat het een paar dagen duurt. En dat willen wij niet. Want dan wordt ons apegatje ziek. Dus mama Floor vliegt naar het aardige meneertje van de kledingreparatie en die lieverd maakt het dezelfde dag nog.

De mobiele telefoon waarmee ik tijdelijk bereikbaar moet zijn wordt afgeleverd zonder oplaadsnoer. Nee hoor, da’s niet erg, wij hebben laders in huis. Als ik na 4 keer opleggen nog het lampje van mijn draadloze lader niet zie oplichten, vraag ik me hardop af waarom het ding niet laadt. Ons kind lacht me uit. Het ding heeft een metalen achterkant en laadt dus alleen met een snoer. Tuurlijk hebben wij ongeveer 30 snoeren in huis. Wij raken namelijk nooit iets kwijt. Wij bewaren altijd alles of ons leven er vanaf hangt.  Als mijn ‘oude’ telefoon wordt vervangen is ie onberispelijk, heb ik het snoer en de oortjes er nog bij. En de originele verpakking inclusief dat gekke prikkertje waarmee je je simkaart eruit kunt wurmen.

Waarom is iedereen altijd alles kwijt? Waarom is iedereen zo makkelijk? Omdat het makkelijk is en omdat ik er jaloers op ben! Ik wil ook makkelijk zijn. Dan kun je alles kwijtraken en maken en hoef je niets. Dan hoef je geen archieven te hebben. Geen handtas waar je hele leven in zit. Geen schuur met onderdelen en gereedschap. Geen zolder met spullen voor je-weet-maar-nooit-wanneer-het-nog-van-pas-komt. Geen lijsten met wachtwoorden die ook weer beveiligd moeten zijn met een wachtwoord. Geen uitpuilende vriezers, koel- en voorraadkasten. Dan maak je je niet druk over het saldo op je bankrekening of ov-chipkaart, de hoeveelheid benzine in je auto of lucht in je fietsbanden. Dat het niet erg is hoe hoog je eigen risico nog is. Wanneer de hond moet worden ingeënt, de tandarts ingepland is en de schoorsteen geveegd.  Maar als het allemaal wél geregeld is, vind ik het zo makkelijk……